sihirli dünya- çocuk müzikali

Geçen hafta sonu kızımı yine bir oyuna götüreyim dedim. Neler var diye biraz araştırdıktan sonra, Ankara Devlet Opera ve Balesinin bir çocuk etkinliğine rastladım. “Sihirli Dünya”. Müzik temalı bir oyunmuş, sever diye düşünerek hemen aldım. Böylece ciddi bir tiyatro izleyicisi ve de tiyatro yapan insanlar olan ben ve kocişte bu fırsatla yıllardır gitmediğimiz güzide sanatımız olan bale ve operayı bir daha içselleştirmeye çalışacak ve daha 2,5 bile olmamış kızımızın sabrını ölçerek acaba sanata ne kadar dayanıklı bunu anlayacaktık. Tabi kociş bu fikre çokta sıcak bakmayarak, yine opera ve bale kime hitap eder sanat kimin içindir sorgulamalarını başlattı. E haksızda sayılmaz baleyi nekadar estetik bulsamda bu iki güzide san’atımızın hangi toplumun yarasını deştiğine ve hangi toplumları nasıl değiştirdiğine dair tarih içerisinde bulgulara rastlamak zor. Ama benim amacım opera bale flan değil tabi çocuk etkinliği ve müzik.

Konuyu dağıtmadan oyuna geçelim. Bir heyecanla “Leyla Gencer” Sahnesine gittik. (Sahne ostimde bilmeyenler için). Girişteki şirinler heykelleri zaten kuzunun kalbini kazanmasına yetti. Sahne çocuk sahnesi olarak geçtiği için etrafta hertürlü çizgi film kahramanlarını görebilirsiniz. Bu yüzden yukarı çıkarmak biraz zor oluyo, kuzu yanlarında kalmayı tercih etti zor çıkardık. İçeri girdiğimizde baya büyük bir salonla karşılaştık. Salon full doldu bunu görmek çok güzeldi. Sahne çocuk sahnesi diye geçiyo ama çok büyük olduğu için arka sıralarda miniklerin görmesi çok zor. O yüzden tavsiyem H sırasına kadar almanız ve ortadan almanız. Yoksa bilet almayın bence.

 

Yerimizi aldık oyun başladı. Bora adında bir çocuk klasik müzik enstrumanlarıyla, baleyle ve operayla tanışır. Sahne üstünde piyano, çello, keman, viyola, yan flüt ve obuadan oluşan bir koro, minik balerinler ve operetlerin sundukları keyifli bir 50 dk geçirdik. Oyun sanatın sihirli dünyasını işleyerek tanıtıyordu. Kuzucuk merakla ve heyecanla bütün gösteriyi izledi. Önce klasik müzik aletleriyle tanıştı. Sonra minik balerinleri izledi. Sonrada berber figaroyla, kedilerle ve Mozartın Papagenosu operalarından ufak bölümler izledi. Tam uyku moduna giriyoduki oyunda bitti. Tam kıvamında oldu yani. Öykülemesini biraz eksik bulsamda bence çok başarılıydı. Şiddetle tavsiye ediyorum. Bu arada bilet fiyatı anneyede çocuğada 5 TL. Devlet Opera ve Balesi sitesine ve oyunla ilgili detaylı bilgiye burdan bakabilirsiniz.

 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir